tiistai 20. marraskuuta 2012

Mesopotamia / Café Caisa

Myös Mesopotamia-nimellä itseään mainostava Café Caisa lienee kaupungin ainoa kurdiravintolana itseään mainostava paikka. Ravintola itsessään Kaisaniemen liike/elokuvakeskuksen yläkerrassa on vähän kolkon oloinen mutta ruoka on hyvää. Hinnoittelukin on kohdallaan, lounasbuffetista pyydetään 8,70 ja se on näillä nurkilla tähän maailmanaikaan kohtuullinen hinta. Laatukin on hyvin kohdallaan.

Homma toimii siten että ruoka maksetaan ensin tiskille jonka jälkeen voi siirtyä noutopöydän ääreen. Tarjolla on monipuolisesti kylmiä linssi, papu- ja kuskussalaatteja sekä hummusta ynnä muita tahnoja. Valikoima näyttää vaihtelevan ja oikeastaan kaikki on hyvää. Mausta on ainakin huomaavinaan että se on paikan päällä tehtyä eikä mitään keskuskeittiökamaa, yrttejä on käytetty ja tavara on tuoreen tuntuista.

Lämpimien ruokien kohdalla tarjonta on tavallisesti hieman niukempaa, yleensä tarjolla on kebablihaa tai lihapullia varsin rasvaisessa mutta maistuvassa kastikkeessa, jotain kasvispataa ja kolmantena vaihtoehtona kanaa tai kalaa. Lisukkeena riisiä ja paahdettuja perunoita. Lämpimien kanssa en ole yleensä niin väliä pitänyt sillä tapana on ollut kahmia sen verran kylmiä ruokalajeja salaattipöydästä että mahaan ei paljoa lämpimiä mahtuisikaan.

Mutta saako tuolla tilattua listalta tai onko siellä edes mitään listaa, sitä en ole vielä saanut edes itselleni selvitettyä.

Joka tapauksessa nykyään ehdottomasti eräs lempipaikoistani missä lounastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti